VS

Igår köpte jag en nyårsklänning på mobilia och då jag gick förbi en parfymaffär som jag inte kommer ihåg vad den heter, såg jag att de sålde VS body mists. Jag blev aldeles till mig och köpte en. Underbart! Så ny har jag två VS parfymer i min samling. 

Då det fortfarande var sommar

 
Hej! Idag är det sista dagen på 2013 och det känns amazing! Året har varit bättre än normalt, jag har börjat på gymnasiet, fått nya vänner, lagt det gamla och hemska bakom mig och siktar på nya mål.  

Lana

 
 
En gammal men bra låt av Lana Del Rey som jag inte kan få nog av. Musiken är smått melankolisk 

Whater for elephnats

Just nu sitter jag och min familj och kollar på filmen whater for epelphants. Det är en riktigt bra film som jag gillar jättemycket. Francsis Lawrence som regiserade Catching fire har också regiserat den filmen. 
 
På Tisdag är det nyårsafton, snart 2013 slut. Lite sorgligt men det känns samtidigt bra att kunna börja om med ett nytt år. Jag ska dra igång med träningen och äte mer hälsosamt. Jag ska sluta äta godis helt, där godis, choklad, chips och kakor ingår. 

En blåsig dag

Bilder från fotograferingen. Tagana av Miranda. 

Huvudvärk

Hej! Idag har jag och min kompis Miranda varit på Emporia för att köpa nyårsklännigar. Jag hade varit ute och sprungit på morgonen och var därför väldigt trött när vi kom dit. Jag fick sedan jätte ont i huvudet också. Jag hittade ingenting och köpte ingenting heller. Så nu har jag ingen aning om vad jag ska ha på mig på nyårsafton. 
 
 

++++++

Hej! Idag ska jag träffa min kmpis Miranda. Vi ska nog fota, fika  och sen ikäll ska jag äta hos henne och se en film. 

Några av mina julklappar

Här är de flesta av mina julklappar som jag fick på julfton. Jag älskar skorna. det är kanke lite sent att få dem nu, men bättre sent än aldrig. 

Julaftons look

 

24 December

Hej! Igår var det Julafton! Den firades hemma med en stor del av släkten. Hela dagen stod jag och lagade mat tills gästerna kom vid 3. Jag fick många fina julklappar och jag kommer visa dem imorgon, nu är det för mörkt för att fota sakerna. 
Jag och pappa
Min fina mamma och inte så fina bror
 

DET BRINNER I BUSKEN

 

2013 Resume

Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut? Jag var i Paris, och jag var på mina första fester.
 
Höll du några av dina nyårslöften? Mitt första nyårslöfte var att få tillräkligt bra betyg för att komma in på linjen på den skolan jag ville komma in på, vilket jag gjorde. Mitt andra nyårslöfte var att sköta mina tänder tillräkligt bra så att jag inte skulle ha några hål i tänderna då när jag nästa gång skulle besöka tandläkaren, och det klarade jag också. 
 
Vilka länder besökte du? Frankrike och Danmark.
 
Är det något du saknade 2013 som du vill ha 2014? Ett sommarlov då jag faktiskt gör någonting. Mitt sommarlov 2013 var otroligt händelselöst och tråkigt så att jag mår illa då jag tänker på det. 2014 vill jag ska bli ett år då jag skapar fantastiksa minnen. Jag vill även ha ett sommarjobb och tjäna pengar!
 
Vad är det bästa som hänt dig under året som gått? Började i gymnasiet på en underbar skola och fick nya vänner. 
 
Vilket var ditt största misstag? Att jag inte skaffade ett sommarjobb. 
 
Vad spenderade du mest pengar på? Mat i form av fika och luncher i stan.  
 
Skolresa / Skolbalen / Skolavslutning /
 
 Vad gjorde dig riktigt glad? Då jag fick mina betyg när jag slutade nian. Jag hade höjt mig med 15 steg (37,5 poäng) och när jag fick reda på att jag hade kommit in på naturlinjen på St:petri skola. 
 
Mådde du bättre eller sämre under 2013 än vad du gjort tidigare år? Helt klart bättre. Åren innan har varit väldigt jobbiga för mig. 
 
Finns det något du önskar att du lagt mer tid på? Spela piano och mina vänner. 
 
Blev du kär? Väldigt mycket och samtidigt lite.
 
Vilken var din största musikaliska upptäckt? Håkan Hellström, 
 
 Vad gjorde du på din födelsedag? På dagnen var jag i skolan och hade prov i engelska. På kvällen åt jag på resturang med min familj. 
 
Hur skulle du beskriva din klädstil? Bättre än vad den har varit innan. jag har fått ett större intresse för kläder och att utveckla min personliga stil. Den är olika från dag till dag.
 
 / Paris resan / Fick ett nytt piano / Började på gymnasiet och var på insparken / Fikat i massor / Pluggat / Sett den bästa filmern ever, Catching fire /
 
 Vad fick dig att må bra? Mina vänner. Det är det enda som kan göra mig riktigt gald. 
 
Vad fick dig att må dåligt? Stressen över skolan och att duga som person. 
 
Hur kommer nästa år att skilja sig från det här? Jag kommer få ta ett större ansvar över mitt eget liv och bli mer självständig. Jag kommer även börja övningsköra. 
 
Vad är dina nyårslöften för år 2014?
  1. Minska avsevärt på min användning av svordommar.Jag hatar att svära, men det har tyvärr blivit en vana som jag har svårt för att minska.  (Då kommer min pappa bli glad.)
  2. Bli mer hälsosam. Godislöfte ( - Godis, choklad, kakor, chips, etc. ) och börja träna mer. 
  3. Sluta bråka med mina föräldrar. Jag har ett hemskt humör jag jag kan bli helt förbannd på en millisekund och det går alltid ut över familjen vilket jag skäms över i eftehand. 

Jag älskar att baka

Jag har givit denna dagen till att baka. Jag har redan gjort dessa för ca 2 veckor desan men jag har ätit upp nästan alla och jag vill ha någonting gott på julafton så jag bestämde min för att göra fler. Imorgon måste jag fortsätta med bakningen och göra ett pepparkakshus och göra pepparkakor. 
 
Recept hittar man här. 

Selfie

Heej! Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Ikväll ska jag i alla fall till mina kusiner. 

Kreativitet

Hej! Idag har jag faktiskt varit lite krativ och ritat. Jag gillar att rita, men jag gör det inte så ofta och jag är inte speciellt duktig heller. Jag har aldrig tid för någonting annat än att plugga på dagarna, så på loven får man passa på och vara lite krativ. 


Deprimerande

Hej! Idag har jag bara varit hemma och haft en underbart deprimernade dag. En dag då man äter tills man mår illa, kollar på sin dator hela dagen, får ont i huvudet, tvingas gå ut och gå i det fula vädret och man har otvättat hår, men man vill inte ducha. 
 
Det jag har åstakommit denna dag är att spendera pengar och längta tillbaka till skolan och mina vänner. 
 

Det är äntligen Jullov!

Nu är det äntligen Jullov! Avslutningen i skolan började 8.30, jag fick springa till bussen som vanligt. Jag är riktigt dålig på att skynda mig på morgonen. I skolan satt vi i aulan ca en timme och lyssna på några uppträdanden samt när rektorn pratade. Sen fick vi sitta en stud i klassrumet och fika och prata. Kl 10 slutade vi äntligen och jag och mina vänner gick in till Jensens och åt lunch. Det var den andra gången jag har ätit där, och jag kan inte säga att jag har en bra inställning till stället. De var ganska otrevliga och vi fick vänta hur länge som helst på maten som detsutom var kall när vi fick den. På Jensens bytade vi i alla fall julklappar med varandra och jag en massa fina saker. Tack så mycket!
 
Vi gick sedan vidare till triangeln och jag fick min efterlängtade Frozen Yougurt. Då satte vi oss en stund till och snackade. Sen efter det fanns det inte så mycket att göra och vädret var riktigt dåligt,så vi bestämmde oss för att åka hem.
 
Det var en riktigt mysig dag, typ en perfekt avslutning på en termin. Men vad ska jag nu göra med all min tid!? Jag har inte planerat inn någonting och jag längtar faktiskt tillbaka till skolan en del. Inte själva skolan kanske, men att ha någonting att göra på dagarna. Jag får se vad jag gör med min tid. Nu ska jag nog läsa Harry Potter. 
 

Tillbaka till verkligheten.

Heej! Det har varit en omtumlande dag i skolan, då jag har haft jobbiga möten med ett objekt jag verkligen inte vill täffa och är jättearg på och vill ska staffas för det objektet och sina objektvänner gjorde. Samtidig vill en annan ( mycket liten ) del av mig att objektet ska be om ursäkt så jag kan förlåta objektet så att vi kan bli vänner och leva lyckliga i alla våra dagar. Det är det enda jag kan tänkta på. När det snart är lov kommer inte jag se objektet på 2,5 veckor och det är verkligen inte bra tycker jag. Eller så är det kanske på andra sidan jättebra , för då kommer jag inte att se objektet på jättelänge och då kommer jag tappa intresse och intressera mig mer för viktiga saker. Japp, en ledighet från skolan är nog det bästa just nu. 
 
Trodligtvis kommer utomstående inte förstå ett dugg av jag precis har skirvit. 
 
Imorgon har vi avslutning i skolan och vi kommer bara vara där ca 2 h, eller mindre.  Efter det har jag JULLOV, vilket kommer firas med mina älskade vänner i stan. Dem är verkligen bäst alltså. Utan dem hade livet varit outhärdligt i skolan. 
 
 

Tankar om skolan

Jag har fått tillbaka ganska många prov denna veckan och det är med blandande kännslor jag har sett resultaten. Biologiprovet är jag sjukt onöjd med, jag vet att jag kunde klarat det mycket bättre om jag bara hade planerat in min pluggtid bättre. de nationella proven i matte är jag inte helt nöjd med, det kunde gått bättre om jag bara hade följt med ordentligare på lektionerna. Jag kommer snart få betyg i matte då kursen snart är avslutad. Jag tror jag kommer få C, fast helt säker är jag inte. Kemiprovet är jag däremot ganska stolt över då jag fick fullt i alla förmågorna! Yey you go Kemi! Jag förstår inte hur det gick till...
 
Jag är väldigt glad att jag inte får betyg i Idrott, för så lite som jag tränar just nu har jag aldrig gjort i hela mitt liv. Jag är inte en supermänniska som har jättebra kondition utan behöva träna. Efter jul, måste jag ta upp tränigen igen. 
 
 

Pirates

Om jag bara hade kunnat välja lyssna på en typ av musik hade jag valt filmmusik. Det är den sortens musik jag lyssnar på allra mest. De senaste dagarna har lyssnat extra mycket på musiken från Pirates ot the Caribbean. Jag tycker jätte mycket om filmerna och musiken har något speciellt, enligt mig. Bra musik är för mig mäktig musik. 
 
Delen som börjar 02.27 är heelt underbar, jag får rysningar. 
  
 
Sen är den förta halvan av "At Wits End" också jättebra, fast den är ungefär exakt likadan som delen jag gillar på "Drink Up Me Hearities" 

Helgens händelser

Denna helgen började med dåligt humör men avslutas med stålande. Jag har fått tillbaka min julkännsla som tragiskt nog försvann en del den sista veckorna när jag har  varit tvungen att fukosera 100% på skolarbetet. Under helgen har jag och familjen haft julbak med en annan familj. Vi bakade en massa saker så nu har jag en jätte mycket goda saker i mitt kylskåp. Familjen har även hunnit köpa en julgran som jag fick pynta själv, silvertema detta året. 
 
Sen har jag också varit på Emporia och handat julklappar. Så skönt att ha det fixat. Jag får alltid ångest när jag ska löpa presenter till andra. Prestationsångest, hahaha. Men jag vill att alla ska tycka om det dem får. 
 
Imorgon är det måndag och därför skola, men jag är så himla förväntansfull eftersom det på fredag är jullov, då den sista skoldagen är på torsdag. Alla prov är avklarade nu, så jag kommer nog inte plugga speciellt mycket. Under lovet kommer jag faktiskt behöva plugga fysik, men det tar jag då. 

Lucia

Jag har recis kommit hem från, klass 3- 9 luciakoncert från min gamla skola. Min lillebror som går i sjuan var med och sjöng. Det är första gången som jag inte har har varit med på konserten sedan jag gick i  trean, så det var ganska sorgligt att se på. De sjöng jätte fint, och Lucian var verkligen jätteduktig, Den bästa på några år och mycket bättre än vår klass Lucia förra året. Sen var det även en kille som sjöng jättebra. Jag fick även träffa mina gamla musiklärare, varv en av dem jag har haft sedan jag gick i ettan och såg även många gamla klasskompisar.
 
 

Jag vill inte äta

Hej! Idag mådde jag fortfarande ganska dåligt, men var tvungen att gå till skolan för att göra det muntliga matteprovet. Mina tankar om hur det gick är lite blandade. Jag sade en del bra saker, men sade fel då jag skulle göra en egen formel. Själva provet var väldigt lätt, och i det hela taget ganska onödigt... Hahaha, nej men jag hatar verkligen muntliga prov. 
 
Sen har jag inte heller inte ätit någonting igår eller idag.. Jag vet inte riktigt hur det gick till, men jag är inte hungrig. Min matlust har helt försvunnit sedan igår när jag var sjuk. 
 

Ont i magen

Hej! Idag måde jag inte så bra så jag stannade hemma från skolan. Det var inte så kul, det började med att jag råkade spilla ut ett helt glas vatten i min säng...Efter det var det enda jag gjorde att tänka på irriterande saker. Imorgon har jag muntligt prov i matte och jag är jätte nervös. När jag hade mitt muntliga prov i matte i nian fick jag en jätte lätt uppgift men råkade se fel, och sa därför fel. Jag var så ledsen att jag började gråta efter, och jag är jätte rädd för att det ska hända igen. Trodligtvis får jag panik under provet och säger fel.
-Gammal bild-
 

Nobel Middag

Idag kl 17.00 hade ettorna från naturklasserna på min skola Nobel middag. Vi hade haft projekt i grupper och de två grupperna som var bäst fick pris. Det var ganska tråkigt. 
Konstigt ljus..

stormen sven

Hej, idag hade jag en svenska skrivning. Vi skrev argumenterande texter om språk. Det var faktiskt kul, men om jag får bra betyg på det vet jag inte. Pga stormen som drar in över Malmö nu fick vi sluta tidigare, så att de som bor långt borta skulle kunna ta sig hem. 
 
 Såhär ser dagens klädval ut. Kände för att vara lite annorlunda idag då det blev knas nederdelar. 

föreläsningar får vissa att somna

Hej! Idag har jag köpt skolkatalogen i skolan och den är riktigt stor, det är som en enorm bok hahah. I den finns alla Malmös gymnasieskolor. Riktigt kul att se vart ens gamla klasskompisar har hamnat. Jag råkade glöma bort tiden när jag satt och kollade på den så jag satt ca en och en halv timme utan att göra någonting vettigt. Just idag borde jag plugga inför svenska provet. Dock kom jag precis på att jag har glömt det viktiga häftet i skolan som jag ska läsa till imorgon.... Ja det är väll typical me att göra det inför ett prov. Hoppas jag har snälla vänner som skickar sidorna till mig... Önska mig lycka till...
Gammal bild, men vad fan har jag gjort med ögonbrynen?

Twilight kväll

Jag fick helt plötsligt ett ryck och bestämde mig för att se Twilight. Älskar böckerna och filmerna är inte så dåliga heller.  Så nu ligger jag i sängen och har tända ljus, riktigt mysigt. Borde även plugga matte och svenska eftersom jag har prov snart. Får se hur jag gör. 

Christmas is here

Igår var det första advent och alltså äntligen jul! Vi julpyntade i helgen vilket jag äskar. Jag har även haft mycket annat att göra och har  därför inte hunnt att blogga. Jag har även funderat på att bli vegetarian. Jag har alltid velat bli vegetarian och jag hatar verkligen när djur ska råka illa ut pga människor. Jag skäms lite över oss hur vi kan vara så otroligt själviska varlser.  När jag fick höra talas om kaininerna som behandals så illa så var det faktiskt droppen. Jag har nog inte varit så ledsen i hela mitt liv och då betämde jag mig för att verkligen bli vegetarian. 
 

RSS 2.0