Orkar inte

Hej! Jag kände efter att ha pluggat en timmes biologi att jag nog skulle ta en paus på tre timmar och inte plugga alls. Jag orkar inte. Istället vill jag ta mig an någontling jag har velat riktigt läng men inte riktigt vågat. Jo spela he's a pirate, från Pirates of the Carribbean på piano! Det finns en jätte cool version som Jarrod Radnich har komponerat som jag har lyssnat på så himla många gånger och verkligen vill spela.

Timber

Hej! Kom nästan ptrecis hem från en ganska jobbig dag i skolan. Idag skulle jag ha ett muntligt prov i tyska, men hade missat att vi behövde läsa texter och lära oss glosor från boken. Jag hade glömt min bok i skolan så jag fick panik. Som tur var började jag inte förrän nio, så jag stack till skolan tio över sju och pluggade till provet. Provet i sig gick bra, alla i gruppen fick C men så sa hon att jag hade yttryckt mig extra bra med flyt och bra grammatik. Yeees! Äntligen har något gått bra i skolan hahha. 
 
Nu ska jag försöka komma på ett sätt att få Helena att förlåta mig och såklart plugga. 

Håkan Hellström

 Jag har ganska nydligen blivit ett Håkan Hellström fan. Det var efter jag såg filmen "Känn ingen sorg" baserad på Håkans låtar som jag började gilla honom. I filmen finns två låtar som som jag inte kan sluta nynna på, "Försent för Edelwiess och "Nu kan du få mig så lätt". Jag brukar ofta gilla låtar som binder mig samman med ett minne eller en känsla och inte bara är en låt. Eftersom jag gillade filmen så mycket gillar jag dessa låtar mycket. Har ni inte sett filmen, så se den, den är riktigt bra. 

Julen är nära

 
Önskelista
 
Önskelista by utbhanhen featuring a black cardigan

Yes, ungefär såhär ser min önskelista ut för julen. Klcika på bilden till att se varifrån sakerna kommer ifrån. 


Winter lights

Jag har faktisk pluggat idag! Stolt över mig själv! Fast jag har så himla mycket kvar att göra... Men om jag pluggar varje dag några timmar kan jag nog klara av de kommade proven. 
 
Nu ska jag tänka igenom julen. Som sagt är jag julplanerare och ska fixa den perfeeekta julen. Jag ska nog göra en jul lista på spotify nu och sen tänka över vad jag önskar mig själv i julklapp och vad jag ska köpa till andra. 

Varför börjar man så sent?

Bakade häromdagen mina favoritkakor macaroons. Glömde visa bilder så varsågod.
 
Idag började jag inte förrän 12.25 så jag hade mycket tid på morgonen. Jag pluggade en timme matte och en timme biologi. Sen cyklade jag till skolan och var där i tre timmar. Jag kände mig efterbliven och kunde inte tänka klart. Troligtvis eftersom jag kanppt hade ätit någon frukost och inte hade ätit någon lunch heller. 
Sen stack jag hem och kollade på Warm bodies med min lillebror. Försökte att pugga till filmen, men det gick inte speciellet bra. Nu ska jag plugga ordentligt en stund. 

Mitt face

I've seen the world
Done it all, had my cake now
Diamonds, brilliant, and Bel-Air now
Hot summer nights mid July
When you and I were forever wild
The crazy days, the city lights
The way you'd play with me like a child

Will you still love me when I'm no longer young and beautiful
Will you still love me when I got nothing but my aching soul
I know you will, I know you will
I know that you will
Will you still love me when I'm no longer beautiful

I've seen the world, lit it up as my stage now
Channeling angels in, the new age now
Hot summer days, rock and roll
The way you'd play for me at your show
And all the ways I got to know
Your pretty face and electric soul

Will you still love me when I'm no longer young and beautiful
Will you still love me when I got nothing but my aching soul
I know you will, I know you will
I know that you will
Will you still love me when I'm no longer beautiful

Dear lord when I get to heaven
Please let me bring my man
When he comes tell me that you'll let him
Father tell me if you can

Oh that grace, oh that body
Oh that face makes me wanna party
He's my sun, he makes me shine like diamonds

Will you still love me when I'm no longer young and beautiful
Will you still love me when I got nothing but my aching soul
I know you will, I know you will
I know that you will

Will you still love me when I'm no longer beautiful
Will you still love me when I'm no longer beautiful
Will you still love me when I'm not young and beautiful

Fika - och tankar

Jag längtar så himla mycket till Julen just nu. Jullovet börjar den 19 december och jag längtar otroligt mycket dit. Innan lovet ska jag inna med att ha ett muntligt prov i Tyska, ett prov i Biologi och Nationella prov i Matte. Urk... Jag oroar mig ganska mycket för det mutliga provet i matte. Jag kommer ihåg i nian då jag hade mutligt i matte och jag sa fel för att jag var så nervös och grät efter för att det gick så dåligt. Jag vill verkligen inte att det ska bli så igen. Jag är inte så bra på att uttrycka mig bra under press. Speciellt inte när alla andra är så mycket smartare än mig. 

Balklänning

Jag och min mamma har idag handlat en massa saker. Först stack vi till Åhléns och köpte lite julsaker. Jag har blivit familjens julplanerare och har gett mig själv uppdraget att planera den perfekta julen. 
Sen så åkte vi till Emporia och letade efter en klänning till mig som jag ska ha på mig på Nobelmiddagen i skolan. I den första affären vi gick in i hittade jag den perfekta klänningen och köpte den direkt. Den likanar en av dem jag hittade på nelly. 


TV - Serier

Jag älskar TV serier på jag tänkte göra ett inlägg där jag skriver om några jag har följt och följer just nu. Låt er inspireras! 
 
Nr 1. - Ghost Whisperer 
Jag började se serien när jag gick i sexan med några kompisar. Den är riktigt bra och spännande och handlar om en kvinna, Melinda,  som kan se spöken och hjälper dem att komma över till den andra sidan. Vissa anvsnitt kan vara riktigt läskiga. 
 
Nr 2 - The OC
 I sjuan började jag se seiren the OC. Den handlar om en kille Ryan som kommer ifrån en familj, där mamman är alkoholist, pappan sitter inne och brossan stjäl bilar och de bor i ett riktigt dåligt område. Ryan går hjälp an en man, Sandy, och får tillslut flytta hem till honom och hans familj i det riktigt rika området OC i Newport Beach. I hans nya fmamilj får han en ny bror, Seth, som är riktigt kär i en tjej som heter Summer. Summer har en bästa vänn, Marissa, som Ryan blir kär i. Sen handlar allting om dem och deras problem. En riktigt bra och kul serie. Jag funderar starkt på att se om den igen. 
 
Nr. 3 - The Vampire Diaries 
Jag började se serien the Vampire Diaries en sommar. Jag belv helt obsessed med den och fick en sorts ströning i hjärnan för att jag tyckte den var så bra. Den handlar om Elena som för ett år sedan råkade ut för en bilolycka då hennes båda föräldrar dog men hon själv överlevde. Hon bor tilsammans med med sin moster Jenna och hennes lillebror Jeremy. En dag träffar hon Stefan och senare hans bror Damnom som hon tillslut listar ut är vampyrer. Hon har även en bästa vän, Bonnie, som visar sig vara en häxa. Sen handlar det om dem och massa mysiska saker som händer, personer de dödar och en massa blod. 
 
Nr. 4 - Gossip Girl
Då man verkligen känner för att se otroligt snygga kläder och få kännslan av att man är äckligt rik ska ma verkligen ta och se ett Gossip Girl avsnitt. Det är en riktigt bra serie som utspelar sig i New York. Handlar till stor del om personerna övan på bilden. Alla deras hemilgheter och skandaler de försöker gömma skrivs på en skvaller blogg som heter Gossip Girl. 
 
Nr 5 - Downton Abbey
Amerikanska serier i all ära, men Britterna ver verkligen hur de ska göra ett riktigt bra kostymdrama. Jesus vad jag älskad denna serien. Handlar om en rik Brittisk familj som bor i huset Downton Abbey. Serien utspelar sig under tidigt 1900- tal. Det är ett upstairs och downsairs drama då man både får följa den rika familjen som bor där uppe och dem som arbetar för dem där nere. 
 
Nr 6 - Pretty Little Liars 
Pretty Little Liars, vart ska jag börja. Den handlar om fyra tjejer som blir stalkade av en galning. Nej men i alla fall. Den dag hade de fyra tjejerna och deras bästis en sleepover tilsammans. Under natten försvinner de fyra tjejernas bästis och hittas aldrig igen. Tjejerna tappar kontakten med varandra och under ett år umgås de inte längre med varandra. Ett år ifrån försvinandet av tjejen , Alison som hon heter, hittad hennes kropp och det visar sig att hon har varit död hela året. Efter Alisons begravning får alla de fyra tjejerna ett sms från en person som kallas sig -A . A forsätter all smsa och kontakta dem och tvingar dem att göra en massa galna saker och hela tiden vet om deras hemligheter. Riktigt spännande serie. Dock har vissa avsnitt börjat kännas lite spårade. 

Braids som betyder flätor

Gårdagen till ära gjorde jag Katniss flätor på Helena och Gabriella i min klass. Jag blev bara så stolt så jag var tvungen att visa upp mina verk i bloggen. Jag älskar för övrigt att göra flätor på både mig själv och andra. Mitt hår är lite för kort för att göra flätor på just nu dock, så då får det bli på andra. 

Gårdagens händelser

Hej! Igår efter skolan träffade jag Helena. Fredagar är de enda dagarna då jag har tid att träffa kompisar. Man har inget liv när man går natur, så är det helt enkelt. Det började med en fika med bara choklad på espresso house. Sen drog vi vidare till Royal och såg Catching fire!!! Igen. Den andra gången nu... hahaha. Vi skyller på att vi är riktiga Hungergames fans! Den var lika bra denna gången, men den gick betydligt fortare. Innan filmen hade gått igång råkade Helena stötta till våra poppcorn som stod på golvet så att ca 1/5 (= 20% går man natur måste man vara matematisk) hamnade på golvet. Vad måger man...... YOLO!

Catching fire - Tankar och kännslor

Japp. Jag har precis kommit hem ifrån bion. Jag såg Catching fire. Jag vet inte riktigt var jag vill starta. Jag kan i alla fall säga att jag är i chocktillstånd. Detta toppade mina förväntningar på alla håll och kanter som finns. Jag började gråta ca 8 gånger i filmens gång för att den var så fantastiskt bra. Nu sitter jag och gråter och hyperventilerar för fullt.Jag är helt utom mig förbannad på honom som regisserade den första filmen, Gary Ross. Om jag hade vetat att den hade kunnat göras lika bra som denna hade jag aldrig tyckt att den första filmen var bra. När jag tänker efter så har jag aldrig tyckt att den har varit bra. Jag var besviken när jag såg den på premiären och gillar egentligen inte att se den. Det är bara för att det är Hungergames, som jag inte har velat medge det för andra och speciellt för mig själv. 

  Francis Lawrence som har regisserat Catching fire måste ha det där lilla extra som inte Gary har. Det är så himla mycket bättre på alla sätt som kunde göras bättre.  Jennifer alltså. Hur otroligt kan en människa vara på att skådespela. Jag finner inga ord alltså.  

Catching fire snart

Heeeej! Just nu är jag så himla taggad så jag vet inte var jag ska bli av. Om bara 1 och en halv tmme sitter jag i biosalongen för att se Catching fire. Jag har väntat så länge och är så himla förväntansfull så jag kan inte koncentrera mig på något annat. Egentligen borde jag sitta och plugga in Biologibegrepp och skriva klart en svenska uppgift men jag kan verkligen inte tänka på något annat än Catching fire. jag vill bara dit nu! jag kan inte fatta att det är idag jag ska se den! Hihihi. Jag ska se den tilsammans med min lillebror på Royal, malmös bästa biograf. Och ja jag skriver biograf för att jag är allsmäktig. 
Hur coola är inte Katniss kläder på denna bilden, hahaha!

St: Petri - öppet hus

Idag har jag spenderat min kväll på min skola, då vi hade öppet hus för nionra. Det var väldigt kul och man fick prata med mycket folk. Man såg ganska mång man kände. Det ska bli kul att mobba dem när dem börjar i ettan. Hahah, nej jag skojjar bara. Men det ska bli speciellt kul att se dem genomlida insparksveckan. 

Kemi ♥

På måndag väntar ett tort kemi prov så denna helagen ska jag bara lägga ner tid på att plugga till det. Jag har nästan inte pluggat någonting, eller jo 3 h idag, men det är 5 kapitel på 100 sidor som ska in så jag borde verkligen fotsätta. Lycka till Hanna säger jag bara!

success

Nu har jag äntligen fått min svenska redovisning gjord. Jag var väldigt nervös och gjorde ändringar i texten precis innan så jag trodde inte att det skulle gå bra. Men till min stora lättnad gick det faktiskt bra! Eller, förutom att jag var så nervös så att jag glömde andas och därför blev helt röd i ansiktet så gick det bra. Jag stannade kvar efter och pratade med min lärare och hon sa att jag var en av de bästa av oss sju som redovisade så det känns bra i alla falll. De andra var väldigt duktiga. 
Efter redovisningen hade vi idrott och vi körde ett sjukt jobbigt fyspass. Jag var inte så tränad så det gick väligt dåligt för mig. För vissa andra som både har blodbrist och aldrig tränar gick det betydligt bättre för. 
På kvällen lagade hela familjen tacos och kollade på fotbollen matchen mellan portugal och Sverige. Jag är inte intreserad av fotboll alls, men jag blev väldigt intresserad och hysterisk av matchen. 
från skolans spegel

Så nervös

Imorgon ska jag hålla ett argumenterande tal för halva min klass på en halvklasstimme och jag är så himla nervös. Jag vet inte om jag någonsin har varit så nervös för något i hela mitt liv. Jag brukar inte bli jätte nervös inför redovisningar, men nu känner jag verkligen att det kommer gå så otroligt dåligt . Jag ska försöka att klara det utantill (hahah, det kommer jag inte klara) men jag är så otroligt dålig på att inprovisera och inte följa exakta manuset så att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta. Att hålla redovisningar i den nya klassen är verkligen en mardröm, ftersom de flesta är sådana pros. Alla kan sina saker perfekt utantill och är är verkligen jätteduktiga.Jag kommer kolla ner i mitt papper, eller ja jag har min mobil hela tiden och säga eeehhhh... och inte kunna uttrycka mig till räckligt mycket. 
Sen är tidsgränsen också ett stort problem. Man ska hålla snacket igång i 4 minuter och så snabbt som jag kommer att prata kommer jag att hålla igång i högst 3. Jag har riktigt mycket ångest nu alltså. 
Yes yes, me having panic right now.

Catching fire

Omg! Nu är det bara en vecka kvart tills the Hungergames: Catching fire har pemiär på bio. Jag och min bror ska se den på premiären på den största biografen Royal i Malmö och jag kan inte vara mer taggad inför det! Jag kan inte vänta till på Onsdag. 
 
 
 

Mycket i skolan

Hej! Jag borde egentligen sitta och plugga Kemi nu, men jag orkar verkligen inte. Eller jag har helt enklet inte lust att börja med det. Det är egentligen ganska kul och jag har hundra sidor att lära mig så jag borde göra det. Usch! Kemiprovet har jag på Måndag. Imorgon är jag dock ledig eftersom skolan har en utvecklingssamtalsdag då jag och resten av eleverna ska ha utvecklingsamtal. Mitt samtal börjar klockan 3, så det ska bli så himla skönt att få sova ut imorgon. Jag har inte orkat gå upp när jag egentligen ska gå upp denna veckan utan har snozat i 40 minuter vilket har lett att jag har haft väligt stressiga morgnar. 
 

Myyyys

Detta är mina absoluta favoritskor just nu. De är supermysiga och jag har dem konstant på mig. Jag fick dem i födelsedags present och de kommer ifrån H&M.

Espresso house igen

Efter skolan stack jag och min kompis Emelie till Malmöstadsbibliotek för att låna lite böcker. Jag läser om en bokserie som jag läste när jag var yngre, men jag saknade några böcker och jag var därför tvungen att låna dem. Efter det blev vi jätte hungriga så vi gick in till gågatan med våra tunga väskor och fikade på espresso house. Sen efter en stund joinade Gabriella oss också. Vi snackade om allt mellan himmel och jord och jag åt väldigt mycket. Jag smakade även chilatte för första gången. YOLO!
 

Balklänningar

På min skola ska vi i December ha en Nobelmiddag för alla 5 naturklasserna. Då så måste man ju se representabel ut och därför har jag kollat runt på lite olika sidor och hittat några klänningar jag kan tänka mig att bära. Alla tre kommer ifrån Nelly och kostar inte speciellt mycket. Jag är som ni ser ganska inne på färgen blå.
 
 

Stressigt men kul

Hej! Har inte updaterat bloggen på ett tag. Jag har haft lov som sagt, men nu har skolan börjat igen vilket är ganska skönt om jag ska vara ärlig. Även ifall det är jobbigt och stressigt med allt skolarbete som måste göras trivs jag mer med det än att inte ha någonting att göra. Sen är det kul att träffa alla i skolan också såklart. 
gammal bild

Selfie

Plockade fram min mössa från förra året. Jag ska nog börja använda den nu. 

Espresso House

Idag har jag och min kompis Miranda fikat några timmar på Espresso house För mig blev det först varm choklad och hallonpaj, efter det en laxbagel. Sen pluggade vi lite också.
 

RSS 2.0